Forum    » Debat


Debat


Her kan du starte eller deltage i debat om relevante emner for Gassehaven.

Husk at udfylde feltet "Dit navn" med navn og GH-nr.

Indlæg vil normalt blive slettet tre måneder efter, at debatten er afsluttet, eller indlægget ikke længere er aktuelt.

Anonyme indlæg slettes med det samme. 
Dit navn:  
Din kommentar:  
10-08-2021
Tage Henningsen Arkitekt:
Til lykke med jubilæet. Tyske arkitekter var i sin tid så begejstret for Gassehaven, at Suensons tegnestue sammen med 7 andre udvalgte europæiske arkitekter fik den opgave i hvert amt at tegne en "Tæt-lav bebyggelse" for at vise fordelene i forhold de i Bayern meget dyre fritliggende eenfamiliehuse. Vi tegnede en "Mustersiedlung i Amberg, der
konkluderende blev vist i Beyrische Fernsehen.

21-05-2021
Alan Simpson GH 13:
Det fremgår af Gassehaven Nyt: "Stamvejsprojektet, som blev godkendt på generalforsamlingen d.25. marts 2021, er påbegyndt. Når buskene er fjernet, vil der blive sået græsfrø, som man helst ikke må gå på. Først når græsset er vokset op, besluttes placering af nye buske i grupper"

Jeg foreslår ,at vi graver de underlige "buske" som blev sat mellem vore vejtræer op og disse plantes i et bed ved stamvejen. De gror dårligt mellem træerenes rødder og udtrykket er rodet. I et stort bed vil de formentlig optræde mere harmonisk.

Græs mellem vores træer vil herefter være den pæneste løsning eter min mening.

Venlig hilsen
11-12-2020
Gregers& Judy nr.69:
Det er en fryd at se de nye vejskilte sat op. Enkle, let læselige og tæt på de oprindelige. Godt gjort af den nye bestyrelse efter så kort tid ved roret. Med dette gode eksempel kan vi måske se frem til en større omsorg for vores unikke bebyggelse.    
28-10-2020
Emma Iben Rosenkrantz Holm:
Hejsa, er der nogen der har en trillebører jeg må låne i Gassehaven 71?
mvh Emma
05-05-2020
Alan Simpson:
Generalforsamlingen.

Jeg ser i beretningen, at bestyrelsen anvender en Bent Falk omkring galgerne til de ny skilte.

Var det ikke Bent Falk, der stod for vort lampeprojekt, der strakte sig over 10 år blandt andet på grund af dårlig kvalitet?

Vores lampe er lige som jeg kan se det på andre lamper anløben, hvorfor begrænset holdbarhed må forventes
25-06-2019
Alan Simpson:
Køb og salg på www.gassehaven.dk virker ikke.
Derfor sætter jeg en annonce her.

Skænk, Hvid højglans, ingen skrammer eller ridser kr. 500
Hæve sænke skrivebord lys ahorn kr. 500
Underskab til skrivebord, hvidt på hjul og med skuffer foræres væk.
Gassehaven 13
19-06-2018
Arthur Tagø GH 19:
Jeg ved ikke om dit spørgsmål stadig er aktuelt, men tror det kommer lidt an på hvor mange frivillige der møder op.
05-04-2018
Poul R. Jespersen GH 72:
Et spørgsmål til Bestyrelsen.

Ifølge Bestyrelsens tidsplan skulle arbejdet og oprydningen efter fældning af beplantning ved nordlig legeplads være afsluttet den 17. marts.
Det er nu 3 uger siden og intet er sket i mellemtiden.
Hvad er den nye tidsplan for færdiggørelse af arbejdet og oprydningen?

Hilsen Poul R. Jespersen GH 72

21-03-2018
Alan Simpson GH13:
Forsikring:
Privat ulykkesforsikring dækker ikke når man laver arbejde for andre:
https://www.if.dk/privat/forsikringer/ulykkesforsikring/fritidsulykkesforsikring
Arbejdsmiliø:
Grundejerforeningen er "arbejdsgiver" og er således ansvarlig i.h.t. arbejdsmiljøloven
https://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/a/1-1-1-arbejdsmiljoearbejde-i-almennyttige-foreninger-frivilligt-arbejde
17-03-2018
Alan Simpson GH13:
Hej Arthur
Nu er det sådan at "frivilligt" arbejde i relation til erstatningsansvar og risiko placeres hos den der får arbejdet udført som er "arbejdsgiveren".
Der er sikkert jurister i Gassehaven der ved meget mere om emnet end mig.
Jeg vil bare være sikker på, at vi som medlemmer i Grundejerforeningen Gassehaven ikke kan komme til at løbe risiko for, at du eller andre "frivillige" får skader og de skadelidte efterfølgende kræver penge af Grundejerforeningen Gassehaven, eller at Grundejerforeningen Gassehaven får bøder fra Arbejdstilsynet for ikke at overholde sikkerhedskravene.
Det er måske lidt sent denne diskussion kommer, da jeg forstår at arbejdet er udført. Derfor kan vi godt tage emnet op, da lignende forhold kan opstå fremover.
Måske skal vi tage det under punktet - eventuelt på generalforsamlingen på tirsdag.
17-03-2018
Arthur:
Hej Allan
Kan for min egen regning fortælle at jeg ikke har udført arbejdet for Gassehaven, og ej heller er bedt om at gøre det.
Med hensyn til spørgsmålem om hvem der har ansvaret såfremt nogen stikker fingeren i en motorsav, så håber jeg ikke at du er i tvivl.
12-03-2018
Alan Simpson GH13:
Omkring den "frivillige" træfældning:
Er der en forsikring der dækker hvis der sker uhæld?
Er grundejerforeningen "arbejdsgiver" og har arbejdsgiveransvar?
11-03-2018
Alan Simpson GH13:
Fældning af træer
En anden ting omkring "frivilligt arbejde"
Hvordan er forholdene omkring arbejds miljø?
Har grundejerforeningen en forsikring der dækker hvis der stikkes en finger i motor saven?
Hvem bærer ansvaret?
04-03-2018
Gisken Strecker GH 80:
Hej alle i Gassehaven. Jeg kan ikke lade være med at undre mig over at en så stor ændring, fældning af samtlige træer på den nordlige legeplads - en ren træmassakre - ikke skal godkendes på en generalforsamling. Det har da ændret miljøet radikalt og der står i vores vedtægter, at Gassehaven skal være grøn! Kunne man ikke have bevaret blot et par af de smukke mirabeltræer! Ved godt det er for sent nu, men jeg er meget trist over det, da jeg bor med direkte udsyn til legepladsen. Hilsen fra en gammel Gassehavebeboer gennem 47 år.
22-12-2017
Karl Henk GH 99:
Vedr. Det skrå vindue i stuen på 1.sal.
I forbindelse med udskiftning af tagsten kunne det konstateres at der ingen isolering var i det smalle stykke mellem vindue og væg, og jo der havde altid været fugtproblemer på dette sted.
20-12-2017
Jens Krohn:
Vi har haft forsøg på indbrud i GH 112, d. 19.dec. Mellem 19:00 og 21:00.
Rude i soveværelse aflistet.
De er blevet overrasket, og er forsvundet over hegn til GH 110
10-12-2017
Anders Westenholz 104:
Vi er nogen, der har forsøgt at registrere de mange indbrud der har været i vort kvarter den seneste måned for, at vi kan danne os et overblik over, om der er et mønster. Vi har registreret 7 indbrud, og der er et klart mønster.
Vær opmærksom på at alle indbrud er foretaget i skumrings-tid mellem 15 -19 og havedøren har været adgangsvejen.
I er velkomne til at skrive til mig på anders@westenholz.com , hvis I får indbrud, så vi fortløbende kan opdatere og videreformidle et  overblik. Hvis man tilslutter sig "nabohjælp" vil anonymiseret opdateret information om indbrud også kunne findes der.  
05-12-2017
preben tobiassen 97:
UPS! Jeg har lige opdaget, at det rent faktisk er bestyrelsen, som har bestilt Nabo Overvågning til vores bebyggelse! Det står på denne hjemmeside under Projekter/nabohjælp.
30-11-2017
preben tobiassen 97:
Nabohjælp: Jeg er enig med Karl Henk og opfordrer en fra bestyrelsen til hurtigst muligt at tage action. Hvem kommer først...                                                    Parkering: Er også enig med Kiy/Tagø i spørgsmålet om P, som jeg også tidligere har kommenteret. Foreslå, at I beder om at få spørgsmålet taget op på Generalforsamlingen 20.03.18, skal normalt indsendes senest 4 uger inden GF til bestyrelsen. Men sørg for at have gode idéer med selv, såsom en seddel i ruden til synderen om at overholde reglerne. En fast parkering på gæstepladserne af beboere må simpelthen betegnes som ulovligt hvis det foregår mere end 1 uges tid, og dette bør stadfæstes af en generalforsamling efter min mening.
28-11-2017
Karl Henk GH 99:
Nabohjælp.
Vi har nok alle modtaget en opfordring til at tilmelde os nabohjælp, hvilket jeg synes er en god ide, men jeg ville foretrække at ideen kom fra vores bestyrelsen og med det samme kunne omfatte alle. Det fremgår ikke af det rundsendte hvad det koster, men intet er jo gratis så mon ikke der er et beløb at betale årligt.
17-11-2017
Kiy/Tagø GH 19:
Om parkering:
Vi er enige med Kit (GH 44) i, at der er problemer med parkeringen. I afsnit 5-77 har vi mange parkeringer som ikke lever op til forenings reglerne for parkering. Folk parkerer udenfor egen carport- både beboere og gæster. andre har bil nr. 2 eller 3 stående mere eller mindre permanent på de få gæstepladser, så der ikke er plads til besøgende eller håndværkere. Flere beboere har deres carport fyldt op med skure mm, så bil nr. 1 dårligt kan være der - og parkeres på gæstepladserne. osv., osv.

Det giver ikke mening for os at blive ved med at henvise gæster mm til stamvejen langt fra nr. 19, mens andre ser stort på reglerne.

Vi foreslår derfor, at emnet tages op på den kommende generalforsamling med henblik på enten 1.) at parkeringsreglerne droppes- og det bliver "først til mølle", eller 2.) at alle fremover overholder reglerne og parkeringskultur opbygges . Bestyrelsen eller et "parkeringsudvalg " må nødvendigvis tage opgaven på sig, at få styr på parkeringen.
12-11-2017
preben tobiassen 97:
Der var et indlæg fornylig om fælles vinduespudsning. Jeg synes det er en god idé. Vil gerne spørge ham vi bruger, som mange andre også bruger, nemlig vinduespudseren fra Tølløse. De gør et fremragende stykke arbejde til en rimelig pris, men jeg tvivler på, at de kan klare hele bebyggelsen, men jeg kan da spørge, hvis der er interesse??
Der er ganske sikkert masser af andre ting vi kunne gå sammen om at købe og derved opnå pæne rabatter. Jeg tror andre arbejder på dette - er det ikke rigtigt? Husker ikke længere hvem det er, så kom frit frem, hvis I læser dette.
12-11-2017
preben tobiassen 97:
Korrekt med p-gener, er selv en af de skyldige, dog altid kun foran vores carport af vore gæster, som bliver fortalt, at de skal huske at parkere på torve eller stamvej.
Eneste "straf" du kan give dem er en lille notits, sat i vinduesviskeren.
12-11-2017
kit Bramsnæs GH 44:
Der er et tilbagevendende problem her i GH, nemlig den stigende tendens til parkering udenfor carporte og udenfor parkeringsbåse. Ofte er biler parkerede lige ud for min indgang, og ikke kun det, men forladte nærmest midt på vejen til gene for alle andre. Det er ikke god opførsel.
Men først og fremmest er carportene beregnet til to biler, og har man to biler, er det her de bør parkeres.
09-11-2017
Preben Tobiassen GH 97:
Vi hørte om problemer af lign art fra sælgeren af nr 97, som vi købte for 10 år siden. De havde fået tagvinduet skiftet pga utæthed. Vi ved dog ikke, om forsikringen var indblandet og idag er det tæt.
02-11-2017
Christina Frydensbjerg GH 60:
Et spørgsmål til hus: Er der nogen der har problemer med fugt/skimmel på 1. etage ved og omkring tagvinduet og længere ind i rummet? Vi har kæmpet med det siden vi flyttede ind i 2013. Har fået af vide af diverse specialister, der har undersøgt det, at der er tale om en kuldebro, der har med konstruktionen af huset at gøre. Sidste måling af skimmel viser, at rummet ikke bør bruges til beboelse. Det er lidt kritisk, da vi bruger det som børneværelse og det blir ret voldsomt når kulden sætter ind. Ejerskifteforsikringen vil kun dække udbedringen hvis vi kan bevise, at det er en "generel" tendens i Gassehaven, at der er kuldebroer på netop det sted. Det ved vi ikke om det er, men det vil derfor være rigtig rart, hvis andre der har oplevet/oplever det samme - eller kender nogen her i Gassehaven, der har - vil give en melding. Tak fra GH 60.
Grundejerforeningen Gassehaven - 2840 Holte